Openingstijden
Bouillon Brothers Haparandaweg
  • Maandag 10:00 - 15:00
  • Dinsdag 10:00 - 15:00
  • Woensdag 10:00 - 15:00
  • Donderdag 10:00 - 15:00
  • Vrijdag 10:00 - 15:00
  • Zaterdag Gesloten
  • Zondag Gesloten
gesloten
Haparandaweg 746, 1013BD, Amsterdam

Vind hier het antwoord op de meestgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten en we zorgen dat je alsnog zo snel mogelijk antwoord krijgt. 

Waarin verschilt bouillon van botten van andere bouillon? 

De meeste bouillons die je in de supermarkt koopt zijn niet van botten gemaakt maar van vlees. Dat is een stuk sneller en eenvoudiger dan het lange sudderen wat nodig is om alle smaken en goede voedingsstoffen uit de botten te krijgen.  Ook worden gistextracten en teveel zout toegevoegd om het de smaak te geven waar we allemaal zo aan gewend zijn.

Het is verder wetenschappelijk bewezen dat verse kippenbouillon een van de meest effectieve manieren is om virus infecties te bestrijden en van verkoudheid af te komen. Tijdens het koken van de kippenbotten komt een aminozuur vrij dat een vergelijkbare werking heeft als een bronchitis medicijn.  Daarnaast zit er in langzaam getrokken kippenbouillon goede vetten, mineralen en voedingsstoffen  die belangrijk zijn voor een sterk immuunsysteem. En helpen bij een goede vertering.

Waar komen de botten vandaan?

We sourcen onze ingrediënten van boeren zo dichtbij mogelijk in de buurt. De kippen waar we de beenderen van gebruiken krijgen biologische voeding die rijk is aan kruiden en granen. De runderen worden gras gevoerd. Ze krijgen geen antibiotica, hebben een fijne leefomgeving (ruimte & vermaak) en kennen een dag- en nachtritme. De dieren worden op ‘vriendelijke’ wijze (Halal verantwoord) geslacht (met een goede verdoving; bovendien zorgen ze ervoor dat de dieren zo min mogelijk stress ervaren in aanloop naar de slachting). 

Is er ook een vegetarische variant? 

Jazeker. Onze miso bouillon is vegetarisch en wordt gemaakt van o.a. gefermenteerde sojabonen en zeewieren. Miso is een Japanse pasta van gefermenteerde sojabonen en is een bron van eiwitten, vitamines en mineralen. De smaak is delicaat en aromatisch.

Zijn de bouillons glutenvrij? 

De runder- en kippenbouillon zijn glutenvrij.

Hoeveel zout zit er in de bouillons? 

We voegen een minimale hoeveelheid zout toe om de bouillon op smaak te brengen (max 1% per 100 gram). We maken uitsluitend gebruik van zeezout, rijk aan mineralen. 

Waar te koop?

We hebben zelf twee winkels en liggen in 200 AH supermarkten. Check onze winkelzoeker voor een winkel bij jou in de buurt. 

Hoe bewaren? En voor hoe lang?

Na openen gekoeld bewaren (max 7°C) en binnen 48u consumeren. Geschikt om in te vriezen, alleen op de dag van aankoop. Binnen 3 maanden gebruiken. Voor gebruik ontdooien.

Hoe te gebruiken? 

Je drinkt onze bouillons puur, met toppings of gebruikt ze als basis voor gerechten. Inspiratie nodig? Check onze blog voor recepten van bekende en onbekende chefs.

Hoe te verwarmen? 

Verwarmen in een pan of in de magnetron. Bij verwarmen in een pan, niet laten doorkoken. Bij verwarmen in de magnetron, deksel openzetten, 3 minuten verwarmen op 600 watt en voor gebruik doorroeren.

Waar vind ik de ingredientenlijst en voedingwaarden?

Check de product pagina's voor de ingredientenlijst en voedingswaarden van de diverse smaken. 

Lege winkelwagen
Geen producten
Sluiten
Menukaart
Mijn bestelling € 0,00 0